Osoba kojoj se divim

Osoba kojoj se divim

Svaki čovek je poseban na svoj način i svaki čovek nosi sa sobom nešto što je lepo i posebno. Niko nije idealan i savršen i niko ne može biti najbolji u svemu. U životu je najvažnije pronaći neku zlatnu sredinu, savršen balans između dobra i zla. To je pojedinim ljudima veoma teško, ali nije nemoguće. U mom životu postoji puno osobe koje su mi sipmatične i drage, ali jedna se razlikuje od svih njih. Ta osoba je osoba kojoj se divim.

Osoba kojoj se divim jeste moj deka Petar. Ovoga puta ću vam govoriti o njemu. Moj deka ima nešto više od šezdeset godina i ne živi u istom gradu kao i ja. On predstavlja jednu veoma simpatičnu i druželjubivu osobu. Njemu se divim zato što je uvek raspoložen i dobronameran. Od njega nikada nećete čuti nešto loše i neprikladno. Na njegovom licu je uvek osmeh i svaka njegova reč nežno miluje. On je čovek koji ume da se ponaša, on je čovek koga svi vole. Moj deka i ja smo najbolji prijatelji i uvek smo to bili. Još od malih nogu sam se igrao sa njim i uvek mi je kraj njega bilo zanimljivo i lepo. On je bio pravi mađioničar i uvek je znao kako da me razveseli i usreći. Danas, on i ja razgovaramo o svim mogućim temama. Veoma cenim i poštujem njegovo mišljenje, jer je on čovek širokih pogleda i shvatanja. On je dosta toga prošao u životu i tačno zna koji savet kome da prosledi. To ne može baš svako da uradi, zato je moj deka poseban. Moj deka poseduje mladalački duh i na taj način hrabro prkosi svojim godinama. On je uvek optimističan, on je večiti borac koji nikada ne odustaje. Moj deka ima istančan ukus za muziku i veliki je simpatizer rok muzike. Od njega sam nasledio tu ljubav prema gitari i takvoj vrsti muzike. Na to sam izuzetno ponosan i zbog toga sam mu beskrajno zahvalan. On je osoba koju puno volim, on je osoba kojoj se divim.

Nadam se da sam uspeo u par reči da vam opišem osobu kojoj se divim, tačnije mog dragog deku. O njemu bih mogao da pričam satima i danima, jer je on čovek koji je jako specifičan i koji zaslužuje svaki mogući vid poštovanja. Moj deka je moj životni vodič, osoba kojoj ću se diviti uvek i bez obzira na sve.

Osoba kojoj se divim je moja mama – sastav

Majka je osoba koja nam je podarila život i koja nam svakoga trenutka pruža ljubav. Upravo zbog toga majka je svetinja svakog čoveka, ono najdraže i najvažnije. Sa ponosom mogu reći da je moja majka osoba kojoj se divim i koju či čitavog života voleti. To je jedna velika istina i veoma mi je drago zbog toga.

Moja majka zove se Kristina i ima trideset godina. Njena kosa je crne boje i nemirno se talasa na vetru. Za mene je moja majka najdivnija i najlepša osoba na svetu. Njen karakter je izuzetno blag. O tome govori činjenica da ona nikada nije vikala na mene. Ona je uvek smirena i uvek ima rešenje za svaki problem. To je nešto što je čini posebnom i što je izdvaja od drugih ljudi. Ona je stub naše porodice i našeg doma. Bez nje sve bi bilo prazno, mračno i napušteno. Moja majka me uvek razveseli kada sam tužan i uvek pronađe nešto što će me obradovati. Ona me najbolje poznaje i dobro zna sve moje mane i vrline. Pred njom nikada nisam imao tajnu i nikada od nje nisam ništa krio. Mojoj majci beskrajno verujem, ona je moja osoba od poverenja. U svakom pogledu, ona je moj smisao života i postojanja.

Moja majka je najbolja osoba koju poznajem, moja majka je kraljica nežnih osećaja i boginja ljubavi. Zahvalan sam joj što postoji i što je kraj mene. Ona je moja sreća i osoba kojom se ponosim. Dajem reč da ću joj se diviti sve dok sam živ, ona je moj uzor i idol. Želim da moja majka uvek zna da je volim najviše na svetu i da joj se svakog trena divim.

Osoba kojoj se divim – pismeni sastav iz srpskog jezika

Tokom života možemo upoznati puno ljudi. Svaki od njih ima svoje vrline, ali i mane. Neko može da nam se svidi i dopadne, neko nam je odbojan, sve zavisi od nas i naših shvatanja. Ali, jasno je kao dan da uvek postoji neka osoba koja se izdvaja i koja je iznad svih ostalih. Ta osoba je ona kojoj se divimo i kojoj poklanjamo svu našu pažnju. Zadovoljstvo mi je što ćemo malo detaljnije razgovarati o tome.

Ososba kojoj se zaista divim jeste moj najbolji prijatelj Mihajlo. On je momak za primer, u svakom smislu. Njegovo srce je tako veliko da u njemu može stati pola sveta. On je uvek otvoren za sve ljude i nikada ne pravi razliku između njih. On poštuje svakog svog prijatelja i uvek je iskren i komunikativan. Mihajlo i ja se nikada nismo posvađali. Njegova smirenost uvek pobeđuje sve moje nemire i nepromišljene nagone. Upoznali smo se još kada smo bili u vrtiću i naše prijateljstvo traje skoro deset godina. U školi on je uvek bio odličan đak i u odeljenju niko nije bio bolji od njega. Upravo zbog toga, vremenom, on je meni postao uzor u školi. Od njega sam naučio puno toga lepog i korisnog. Kada god mi je bila potrebna pomoć oko učenja, on je bio tu da mi pomogne i da mi objasni sve što treba. On je pravi primer dobrog i odgovornog prijatelja i zbog toga ga volim i poštujem kao svog brata.

Nikada nisam krio da je moj najbolji prijatelj osoba kojoj se divim. Ponosan sam na tu činjenicu kao i na naše prijateljstvo. Bilo kako bilo, moj najbolji prijatelj zaslužuje da o njemu pričam sve najbolje i najlepše. Iskreno bih voleo da se uvek družimo i poštujemo i da on uvek zna da kraj sebe ima prijatelja koji ga izuzetno ceni i koji mu se divi.

You may also like...

1 Response

  1. Petar says:

    Sastav kome se divim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *