Sastav o zimi

Sastav o zimi

Zima je godišnje doba koje sa sobom donosi puno čarolija. A gde su čarolije, tu je i dobro raspoloženje. Sneg je najlepši poklon koji čovek može dobiti od zime. Bele pahulje koje se tiho tope na ruci pravi su dar sa neba. Iskreno se veoma radujem tome i za mene je zima nešto najlepše što postoji.

Slobodno mogu da kažem da sam dete zime i da uživam u zimskim vratolomijama. Kada ustanem i kada vidim inje na prozoru moje srce, tada se osećam veoma srećno. Zima mi uvek popravi raspoloženje i uvek me asocira na igru i zabavu. Obožavam da se igram sa svojim drugarima u snegu. To je za mene izuzetan događaj. Nekada se po ceo dan grudvamo. Grudvanje mi nikada neće dosaditi. To je igra koju jako volim i koja me uvek podseća na dane kada sam bio baš mali. Snežni pokrivač u velikoj meri ume da ulepša i ulice našeg grada. Obožavam kada je snežna belina svuda oko mene, tada se osećam veoma prijatno. Postoje ljudi koji ne podnose hladnoću i plaše se zime, ali na svu sreću, ja nisam jedan od tih. Jedva čekam da dođe zima, jedva čekam da uživam u snežnom i ledenom svetu čuda.

O zimi mislim sve najbolje. To je godišnje doba koje me tera da budem raspoložan i da uživam. Zima sa sobom donosi tajne koje su poznate samo onima koji je vole. Presrećan sam što sam uspeo da saznam sve te tajne, presrećan sam što sam se sa njom zbližio. Kada zima uzme četkicu u svoje ruke i nacrta najdivnije pejzaže, tada u našem domu vlada toplina i sve je savršeno. Jasno je kao dan da ću uvek voleti zimu i da ću uvek sa nestrpljenjem čekati njen dolazak.

sastav o zimi

Sastav o zimi i snegu

Dan po dan, ode jesen i dođe zima. Vreme leti, sve se polako menja, priroda se prilagođava vremenskim uslovima. Topli dani su nas napustili za neko vreme i zima je širom otvorila svoja vrata. Da, pred nama su hladni dani. Ali, to ne znači da nam neće biti lepo i da nećemo uživati. Zima je veoma lepo godišnje doba i tu nema šta puno da se priča. Zima je magična, zima je bajna i sjajna, zima je godišnje doba koje mami uzdahe.

Kada pomenemo zimu, prvo na šta pomislimo jeste sneg. To je sasvim jasna i precizna asocijacija. Sneg je najjači simbol zime, njeno najsnažnije i najmoćnije oružje. Kada krupne bele pahulje krenu da padaju sa neba, tada je moje srce uzbuđeno i sav drhtim od radosti. Sneg me uvek podseti na zimske dane koje sam provodio sa svojim roditeljima. Tada sam bio jako mali, možda sam imao skoro pet godina. Moji roditelji su stalno izlazili sa mnom u dvorište i po ceo dan smo se igrali i zabavljali. Pravili smo velike grudve od snega, kao i razne oblike. Valjali smo se i smejali u snegu. Našoj sreći nije bilo kraja i sve je bilo kao u bajci. Često smo se i grudvali. Ali, najviše sam voleo da se sankam. Moji roditelji su vukli sanke na kojima sam sedeo i tako sam jurcao po snegu i ledu našeg dvorišta. Te divne uspomene ću uvek čuvati u svom srcu. Zbog toga jako volim zimu, kao i sneg. Kada sam u svojoj sobi, a napolju pada sneg, tada volim da sednem kraj kamina i da sa prozora posmatram kako pahulje prekiravaju sve oko mene. Taj prizor vredi više od suvog zlata.

Zima i sneg, savršena kombinacija za sreću i uživanje. Svi znaju da je jako lepo kada sneg pokrije breg i kada polja postanu snežne oaze. Magija zime za tili čas dođe do svačijeg doma, do svačijeg srca. Potrebno je samo da probudimo našu maštu i pokrenemo naše osećaje zadovoljstva. Jednostavnije, dovoljno je samo da se prepustimo igri i snegu. Vredi pokušati. Garantujem vam da je i više nego zabavno.

Sastav o zimi – za osnovnu školu

Zima je tiho pokucala na naša vrata. Sve je ledeno i belo. Jako je hladno i svima se ledi dah. Šume su se okitile srebrnim pahuljicama, polja su dobila beli plašt, livade su obukle belu haljinu. Na svakom koraku se vidi trag zime. Zima želi svima da stavi do znanja da je tu i da će sa nama ostati još par meseci.

Zima donosi puno promena. Moj kraj je puno lepši i simpatičniji kada je zima. Tada sve dobije neku lepšu nijansu. Kada je napolju baš hladno, tada u svojoj sobi slušam kako pucketa vatrica i tako satima uživam. A kada je manje hladno, tada izađem napolje i igram se sa svojim drugarima. Obično se igramo u našoj ulici. Nekada se grudvamo, a nekada sankamo. Uvek kada padne malo više snega, pravimo zajedničkog sneška belića. Našem snešku beliću se svi uvek dive i raduju. Uvek se trudimo da to bude najlepši i najveći sneško belić u čitavom gradu. Sve to ne bi bilo moguće da nije zime i snega. Zima nas često tera da pravimo razne nestašluke, ali to je sve u cilju zabave. Moram da vam ispričam jedan vrlo zanimljiv događaj koji se dogodio jedne zime. Moji roditelji su bili na odmoru i nisu išli na posao. Bilo nam je jako dosadno i po čitav dan smo sedeli kući. Odlučio sam da malo iznenadim roditelje i sakrijem se u dvorištu. Napravio sam jedno malo sklonište od snega i tu sam se vešto sakrio. Oni su me tražili nešto više od deset minuta i bili su jako zabrinuti. Na kraju sam izašao i rekao da je sve to deo moje zabave. Moji roditelji su me tada grdili i rekli mi da sam jako nestašan. Ali i to je prošlo kako treba i uprkos tome zima je ostala moje omiljeno godišnje doba.

Zima je period u kome sve miruje, ali to nije tako kada sam ja u pitanju. Zimska idila mi daje dodatnu energiju. Svaku zimu uvek dočekam sa osmehom na licu. Volim sneg, volim hladno vreme, volim kada vetar ulicama tiho i nežno svira najlepše zimske melodije. Jednostavno, volim zimu!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *