Moja porodica sastav

Moja porodica sastav

Sastav moja porodica

Svaki čovek ima svoju porodicu, ljude koji su mu dragi i bliski. Porodica je nešto što je svima nama sveto, nešto što se dobija samim rođenjem. Kada se rodimo, naša porodica se brine o nama i pruža nam sve što je potrebno. Porodica znači život. Toplina porodice je lek za svačiju dušu i svačije srce. Moja porodica je moja radost, moja najveća sreća. Vrlo rado ću vam pričati o njoj.

Moja porodica nije preterano velika i broji samo tri člana. To su moja mama, moj tata i ja. Nije važno koliko ljudi ima u kući. Važno je da se svi međusobno poštujemo i cenimo. Važno je da se dobro slažemo i da brinemo jedni o drugima. Tome porodica zapravo služi. Presrećan sam što u našoj kući uvek vlada ljubav i dobro raspoloženje. Moji roditelji se nikada ne svađaju, njihova ljubav je jača od svih nesuglasica i problema. Kada je ljubav prema meni u pitanju, oni nikada nisu bili skromni u tome. Stalno mi govore da sam ja njihov mezimac i zlatni sin jedinac. Meni sve to i te kako prija, ne postoji živo biće koje ne voli da uživa u nežnosti i pažnji. Ne postoji ništa lepše nego kada smo svi kod kuće i kada slušamo kako pucketa kamin u našem domu. Nisam vam rekao sve o mojoj porodici. Nisam predstavio svoje roditelje. Moja mama se zove Kristina i ima trideset jednu godinu, dok se moj otac zove Nenad i ima trideset tri godine. Mama nije preterano visoka i ima dugačku crnu kosu. Tata je izuzetno visok i svi kažu da sam upravo ja nasledio njegovu visinu. On ima kratku i svetlu, smeđu kosu. Kada pogledam svoje roditelje, tada znam da sam najsrećnije dete ove planete. Moja porodica je sve što imam i sve što želim uvek da imam.

Moja porodica je za mene najlepši cvet, moj najdivniji i najslađi svet. Kada sam daleko od moje porodice, tada se osećam jako loše. Obožavam svoj dom i svoju porodicu. Svakoj ptici je najlepše u svom gnezdu, svakom čoveku je najlepše tamo gde se rodio. Moja porodica je prava porodica i u njoj je uvek ljubav na prvom mestu. Porodica bez ljubavi zaista ne može postojati.

moja porodica sastav

Sastav na temu moja porodica

Porodica je ključni deo života svakog čoveka. Porodica je tačka od koje polazimo i kojoj se uvek vraćamo. Bilo gde da odemo, porodica mora biti u našem srcu. Svaki razuman čovek drži do svoje porodice i trudi se da mu ona uvek bude na prvom mestu. Sve mimo toga je apsolutno pogrešno. Porodicu treba čuvati i paziti kao domovinu, porodica je najveće lično bogatstvo svakog čoveka. Moja porodica se ni po čemu ne razlikuje od ostalih srećnih porodica, ali za mene je posebna i izuzetno dragocena. Pokušaću da vam je što bolje opišem i da vam što bolje objasnim.

U našoj kući je još od davnina uvek bilo puno dece, puno članova. To je deo naše porodične tradicije. Naša porodica se sastoji od sedam članova. Naravno, to su moji roditelji, moja baka, moj deka i moje dve sestre. Uvek sam bio srećan zato što imam njih i što nisam sam na ovome svetu. Njihovo društvo mi prija i bez njih ne mogu ni dana. Da krenem prvo od mojih roditelja. Moja majka je najbolja i najnežnija osoba koju sam ikada sreo u životu. Njeno srce je veće od svih planeta. Ona uvek pronađe za sve nas neku toplu i prijatnu reč koja će nam pomoći. Ona je stub naše kuće i domaćica koja je veoma vredna i odana svom domu. Njeno ime je Aleksandra i ja je volim najviše na svetu. Moj otac Branimir je oličenje strogog i pravednog oca. Nikada nije bio grub prema svojoj deci i uvek nas je lepo vaspitavao. On je čovek koji ne priča puno, svaka njegova reč je na mestu. Moja baka zove se Bisenija. Ona je prava duša od bake. Uvek u svom džepu ima neki lepi slatkiš za svog unuka. Priznajem da uvek uspe da me razneži i razmazi. Kada sam bio beba, ona me je svakoga dana kupala i pazila i na tome sam joj beskrajno zahvalan. Moj deka je pravi junak, pravi heroj. Njegovo ime je Slobodan. Dobro pamtim sve njegove priče iz detinjstva, sve njegove nestašluke. Moja porodica mi pomaže da budem srećan svakog dana i da uživam u životu.

Kada pišem o svojoj porodici, tada u svojim grudima osećam ponos. Moja porodica pripada mom srcu i moje srce pripada mojoj porodici. Voleo bih da uvek živim sa njima i da svi zajedno budemo srećni. Moja porodica je moja srećna amajlija.

Sastav o porodici

Porodica je reč koja u svima nama budi predivne osećaje i prelepe misli. Porodica nas veže za sve one lepe, tople i prijatne dane provedene uz naše najdraže i najmilije osobe. Porodica je simbol jednakosti, simbol solidarnosti. U porodici mora vladati mir, u porodici mora vladati ljubav. Mir i ljubav su stvorili porodicu i pružili joj današnji oblik. Moja porodica je za mene pravo savršenstvo. Iz dana u dan sam sve više siguran da je moja porodica motiv svih mojih radosnih misli. A da bi vas uverio u sve to, potrudiću se da vam što bolje i opširnije opišem svoju porodicu.

Ako se kuća zida od temelja, onda se i porodica opis porodice počinje od najstarijih njenih članova. To su moja baka i moj deka. Oni su rođeni iste godine, tačnije baka je starija za nekoliko dana. U suštini, oni su veoma dobri i pametni ljudi. Priznajem da su prema meni bili veoma strogi, kada sam bio baš mali. Ali, ja sam bio veoma nestašan dečak, koji je retko kada bio poslušan i miran. Sve njihove grdnje bile su za moje dobro. Zbog toga ih puno volim i iskreno poštujem. Moj deka ima ime Dragan, dok se baka zove Mirjana. Oni imaju samo jednu ćerku. To je moja majka, Ana. Moja majka izgleda kao devojčica. Kada to kažem, mislim na njenu lepotu i na njenu lepršavu svilenu kosu. Moja majka je osoba za koju bih žrtvovao svoj život, malo je reći da je beskrajno volim. Ona me naučila sve o lepom ponašanju i o kulturi. Najveći deo svog detinjstva proveo sam sa njom. Veoma često smo se igrali i ona je uvek bila raspoložena za igru. Nikada mi nije kvarila volju i uvek je rado ispunjavala svaku moju dečačku želju. Ona će uvek biti moj najbolji prijatelj, ona će uvek znati sve moje tajne. Moj otac je jedan veoma veseo čovek, pitomog karaktera. Njegovo ime je Dejan. Moja majka kaže da je on za vrlo kratko vreme razmasio svog dragog sina, tačnije mene. Svi u mojoj porodicu su veoma fini i dobri i svako od njih mi je drag na poseban način.

Kada imate dobru porodicu, tada imate milion razloga da budete spokojni i srećni. Tačno je da svaka životna priča polazi iz porodice, tačno je da je porodica temelj života svakog čoveka. Svoju porodicu čuvam u svojoj duši i ne dam nikom da je dira. Moja porodica je meni najmilija, ona mom srcu svakoga trenutka prija.

Porodica sastav

Porodica je drugo ime za toplinu koja dolazi iz duše, za beskrajnu pažnju i konstantnu podršku. Čovek ne može živeti sam, bez igde ikog. U svakom pogledu to je neizvodljivo. Ljubav koja nastaje u krugu porodice je prirodno gorivo srca. Bez porodične ljubavi čovek ne može da živi kao sav normalan svet. Porodica je ključ uspeha svih nas, porodica je kruna svakog razumnog čoveka.

Svoj život ne mogu zamisliti bez svoje porodice. Sa porodicom provodim svaki novi dan. Prosto sam navikao da budem okružen ljudima koji pripadaju mom srcu. Čoveku je uvek lepo među svojom rodbinom. Moja porodica je jedan veliki i hrabri tim, sačinjen od četiri igrača. Glavni igrači tog tima su moja mama i moj tata. Oni su stubovi nosači našeg doma, tačnije naše porodice. Oni su mi podarili život i sve što imam pripada samo njima. Volim ih sve do neba i najsjajnijih zvezdica. Najveći i najlepši poklon koji sam ikada dobio u životu, jeste moj mlađi brat. On je sedam godina mlađi od mene, on je moje medeno srce. Čuvao sam ga i pazio i kad je bio mala beba. Oduvek sam mu se puno radovao, oduvek sam želeo da imam brata. Ne volim samoću i njegovo društvo mi zaista godi. Dovoljno je samo da pričamo o nečemu, dovoljno je samo da budemo zajedno. Jasno nam je da moramo uvek biti zajedno, jer jedino ujedinjeni možemo uvek pobediti u svemu. Porodica nas obavezuje na to. Naravno, uz ogromnu pomoć i podršku ljubavi.

Porodica je nešto što nam niko ne može oduzeti, nešto što nam je Bog poklonio. Svako ima pravo na svoj život i na svoju porodicu. Samim tim ima pravo na sreću. A šta je to sreća? Sreća je kad vas neko voli, kad vas neko zagrli, kad vas neko poljubi… Ko će vas više voleti od vaše porodice? Zato volite svoju porodicu i čuvajte je kao zenicu svog oka. Zapamtite dobro. Porodica je suvo zlato.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *