Ljubav – sastav

Ljubav – sastav

Sastav na temu prva ljubav

U narodu se kaže: „Prva ljubav zaborava nema“. Sa tom rečenicom se u potpunosti slažem. Prva ljubav donosi najlepša i najnežnija iskustva. Ona je poput prvoć prolećnog cveta koji zanosno miriše i koji budi osmeh na licu svakog čoveka koji se osudi da ga pomiriše. Čari prve ljubavi su neopisive. Srce jako lupa i udara, svuda se čuju violine, sve cveta i sve se raduje. To se zove ljubav, to se zove uživanje.

Ljubav spada u osećanja koja izuzetno prijaju čoveka. Ljubav uzdiže čoveka i pruža mu sve ono o čemu mašta i sanja. Da nije ljubavi ne bilo nas, ne bi bilo sveta. Za prvu ljubav veže me jedno toplo i predivno leto. Upoznali smo se tokom školskog raspusta. Do tad se nismo poznavali. Ona je išla u školu koja je bila na potpuno drugom kraju gradu. Bili smo veoma daleko, ali nas je sudbina slučajno povezala. Njeno ime je Milica. Milica je imala loknastu braon kosu. Sećam se kako me je njena kosa milovala na vetru. Ona je bila veoma pažljiva prema meni i svaki naš zajednički trenutak bio je kao u najlepšem snu. Ona je moja prva ljubav i prva devojka koju sam ikada poljubio. Još uvek osećam žar tog prvog poljupca… Tog momenta sve je oko nas bilo savršeno. Prva ljubav je uzdrmala moje srce i suštinski mi promenila život. Naučio sam da volim, da upravljam svojim srcem, svojim osećanjima. Za zdrav razum potrebno je zdravo i iskreno srce. Kada pomislim na prvu ljubav, u glavi su mi samo najlepši detalji. Prva ljubav je za mene najlepša bajka, san koji sam doživeo na javi. Još uvek su njena crna oka dva u mojoj glavi…

Bilo mi je zadovoljstvo da vam pričam o svojoj prvoj ljubavi. Svakako, to iskustvo se ne treba kriti od drugih. Verujte mi na reč, prva ljubav je pokretač sreće i adrenalina. Dovoljno je samo malo pažnje i nežnosti, sve ostalo dođe samo po sebi. Čovek je biće koje ima potrebu da voli i bude voljeno. Nemojte da se stidite osećanja, nemojte da se stidite ljubavi. Volite nekog i neko će voleti vas.

Sastav na temu ljubav

Ko ume da voli, ume i da živi. Te reči veoma često priča moj deka. Kada sam bio jako mali, nisam razumeo šta to zapravo znači. Kada sam malo porastao, bilo mi je u potpunosti jasno. Ljubav je tačka oko koje se čitava planeta okreće, zagrljaj je univerzalni način sporazumevanja svih ljudi. Bez emocija ovaj svet bi nestao u trenu. Sve što imamo jeste pravo na ljubav, pravo na sreću. Ljubav ne može biti vezana za zlo, ljubav uništava sve što je loše.

Oduvek sam o ljubavi imao izuzetno lepo i pozitivno mišljenje. Ljubav se može osetiti u grudima. Ljubav je ono što nam ne da mira, ono što nas golica i nežno miluje. Ljubav je radost, ljubav je sreća, ljubav je bol, ali i tuga. Koliko god da je neka ljubav tužna, taj osećaj tuge može prijati čoveku. To će razumeti samo onaj koji je nekad voleo i na tren nešto izgubio. A sve što se izgubi, može i da se vrati. Onda je sreća stostruko veća. O ljubavi se piše u brojnim knjigama, romanima, putopisima. Ljubav je večni motiv umetnika, ljubav je nadahnuće, ljubav je strast i opsesija. Najlepše pesme spevane su zbog ljubavi. Ljubav nam je puno toga podarila, poklonila i ostavila u amanet. Ljubav je oblikovala naše društvo i podarila mu određenu formu. Svaki čovek može pronaći u ljubavi svoju viziju i svoju osnovnu ulogu. Čovek treba da širi ljubav i da nesebično daje svoje srce svima. To je poenta ljubavi, to je njen osnovni zadatak. Ljubav je kada ste spremni da žrtvujete sve svoje zarad osobe koja vam se dopada. Ljubav je kada ste spremni da izgubite sve kako bi dobili ono što želite. Zbog toga ljubav toliko vredi. Sve u životu može biti prolazno, ali ljubav je nešto što traje.

Razmišljajući o ljubavi, shvatio sam da je čovek biće koje neprestano sanjari i traga za nekom boljom svakidašnjicom. U tom traganju, čovek često ne vidi, da to je to što traži veoma blizu njega. Tačnije, u njegovom srcu. Nije zlato sve što sija, nije sve u novcu i u materijalnim stvarima. Bogatstvo je u srcu, u duši. Ljubav je privilegija ljudi koji to shvataju i koji se pridržavaju tog pravila. Ljubav je drugo ime za našu budućnost.

Prva ljubav sastav

Od ljubavi nema lepše i uzbudljivije igra. Ljubav nam dozvoljava da u potpunosti izrazimo svoju kreativnost i usmerimo je ka pravim vrednostima. Ljubav zauzima značajnu poziciju u životu svakog čoveka. Ovog puta, reč je o prvoj ljubavi, o tom nestvarnom iskustvu. Kada sam se prvi put zaljubio, imao sam osećaj da letim plavim nebom kao ptica koja je puštena iz kaveza. Ljubav mi je otvorila nove vidike i pokazala mi šta je to život. Da bi vam sve to bilo razumljivije, u nastavku ću vam detaljno govoriti o svojoj prvoj ljubavi.

Sećam se da je tada bilo lepo, ali i hladno vreme. Bio je mart. Sunce je bilo tokom čitavog dana, ali je hladni vetar u više navrata veoma jako duvao. Naša škola je tada organizovala izlet. Bili smo u prirodi i sve oko nas je bilo fascinantno. Oduvek sam voleo takve izlete i druženja. Na takvim izletima stiču se lepe uspomene i još lepša prijateljstva i poznanstva. Sve vam to govorim, jer sam upravo tada upoznao svoju prvu ljubav. Njeno ime je Suzana. Ona i ja smo išli u isti razred i poznavali smo se još od malih nogu. Zajedno smo se igrali, zajedno smo pisali domaće zadatke, zajedno pravili prve nestašluke. Bili smo kao nokat i mesao, bili smo najbolji prijatelji. Ali, jednog dana sam shvatio da između nas postoji nešto više od toga, nešto lepše i plemenitije. Nisam imao hrabrosti da joj to kažem, a bio sam ludo zaljubljen u nju. Čekao sam idealnu priliku za to. Maštao sam o trenutku kada ću joj pružiti svoje ruke i slatko je poljubiti. Dok smo šetali prirodom, u jednom trenutku sam video kako je Suzani ispala sveska iz ranca. Bio sam potpuno siguran da je to prava prilika da joj pokažem ono što osećam prema njoj. Uzeo sam svesku i brzo potrčao ka njoj. Osećao sam nadljudsku snagu i moć. Niko nije mogao da me zaustavi. Prišao sam joj stidljivo i rekao sam joj da sam pronašao ono što je izgubila. Ona je rekla kako je presrećna što je u jednom trenu nešto izgubila, ali i dobila. Zagrlili smo se i poljubili. Sve je bilo tako romantično, tako neverovatno. Tog dana sam naučio da svakog trena moram verovati u sebe, svoje snove, kao i u ljubav. Voleo bih da taj prvi poljubac ponovo doživim. Tog dana sam se sav istopio od slatkoće i hteo sam da zauvek ostanemo zajedno, zagrljeni i presrećni.

Prva ljubav je nešto što nas nežno pomeri i u glavu udari. Prva ljubav je pravo čudo, prava stvar. Kada srce ludo voli, tada sve postaje zanimljivo i interesantno. I najmanji zračak sunca može obasjati čitav svet. Ljubav sa sobom nosi dozu vedrine koja je svakom čoveku uvek dostupna. Na njemu je samo da voli i uživa. Prva ljubav je samo početak jednog uživanja.

Ljubav kao inspiracija – sastav iz srpskog

Ljubav je reč koja može u jednom mahu spojiti sve što je odavno odvojeno i rastavljeno. Ljubav je most svih ljudi, ljubav spaja sve ljude i sve želje. Ljubav je melodija za svačije uši, ljubav je pesma za svačiju dušu. Od ljubavi ne postoji ništa jače, ljubav je moćna i silna imperija. Ali, pre svega, ljubav je inspiracija, ljubav motiviše ljude i podstiče njihovu kreativnost i stvaralaštvo.

Ljubav kao inspiracija poslužila je brojnim umetnicima da kreiraju svoja umetnička dela. U većini slučajeva, sa tim umetničkim delima je upoznata čitava ljudska populacija. To nam govori da je ljubav inspiracija koja izuzetno vredi i koja ostavlja duboke tragove u ljudskoj kulturi. Priča o ljubavi nema svog kraja, ljubav je tema koja otvara brojne razgovore. Svako na sebi svojstven način doživljava ljubav i to je nešto što krasi njenu vrednost. Ljubav može biti inspiracija za sreću, ali i za tugu. Sve to zavisi od shvatanja, ali i od doživljajaja. Generalno, ljubav je veoma korisna kao inspiracija. U svakom pogledu ona pruža punu umetničku slobodu svakoj osobi koja dođe u dodir sa njom. Ljubav je bila inspiracija brojnih heroja i ratnika, ljubav može spasiti čoveka i pokloniti mu novi život. Važno je imati inspiraciju, važno je voleti.

Svaku reč koju ljubav donese, treba čuvati i zauvek pamtiti. Ljubav je permanentna inspiracija, zadovoljstvo koje se ne može zaboraviti. Svakog novog dana možete pronaći inspiraciju u ljubavi. Ljubav će vam uvek širom otvoriti vrata svog doma. Na vama je da budete realni i da u najboljem mogućem svetlu prikažete vaše srce. Ko ne veruje u snagu ljubavne inspiracije, taj ne veruje u sebe, a samim tim ni u ljubav. Volite i budite svakog časa puni radosti i inspiracije. Time ne možete ništa izgubiti, zaista vredi pokušati.

You may also like...

1 Response

  1. Jela says:

    Super websajt
    Sastav na temu ljubav je moc plizzzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *