Moja mama – sastav iz srpskog

Moja mama – sastav

Sastav – moja mama

Majka je biće koje nam daruje život i koje je svakog trenutka na strani nas i naše sreće. Niko vas neće u životu voleti kao što voli majka. Majčinska ljubav je najčistije i najdublje osećanje koje može da stvori i oseti čovek, kao svesno i razumno biće. Majčinska ljubav ruši sve barijere i sve granice. Majka će uvek voleti svoje dete bez obzira na sve druge okolnosti. Njeno srce joj to govori, a majka uvek sluša svoje srce. Svaki čovek je dete kada kraj sebe ima majku koja ga neizmerno voli i koja ispunjava svaku njegovu želju.

Moja majka je, pre svega, jedna divna i veoma kulturna žena. Tokom čitavog svog života nikada nisam čuo da ona izgovori neku ružnu i lošu reč. U svakom pogledu, ona je žena na svom mestu, savršena majka i supruga. Njena brižljivost ogleda se u njenim toplim i prijatnim očima. Svaki njen pogled pun je iskrene ljubavi. Svaki njen pogled me uvek obraduje i pruži mi najnežnije osećaje. Svoju majku volim najviše na svetu i to je nešto što je jače od mene. Možda je preciznije reći da je obožavam. Ona je moj uzor i sve što imam u ovom životu. Kada nisam znao kuda da idem, kada sam imao problema i kada mi je bilo teško, njeno srce je bilo uz mene. Moja draga majka mi je pomogla da se izborim za svoju sreću. Dobro patmim njene reči. Jednog dana sam bio jako tužan. Bilo mi je teško i plakao sam. Ona je to videla i za tili čas je došla kod mene. Nisam joj ništa rekao, nije ni bilo potrebe. Ona je sve shvatila, njena ljubav je toliko jaka da su sve reči suvišne. Stavila je ruke na moja ramena i rekla mi da je svaka moja suza veoma boli i da jedan moj osmeh za nju vredi više od života. Majka je za mene osoba kojoj verujem više nego sebi. Ona je osoba koja se žrtvuje i koja se uvek trudi da udovolji svom detetu. Veoma sam srećan što sam svoje detinjstvo proveo kraj svoje majke, jer je ona za mene najbolja i najbrižnija osoba na svetu. Svaki dan sa njom za mene je i te kako poseban i zabavan. Ona uvek pronađe način da me razveseli i oraspoloži i zbog toga joj se beskrajno divim. Bilo kako bilo, majka je majka i tu se ne može puno dodati, ali i oduzeti.

Svako dete treba da poštuje svoje majku i čuva je kao malo vode na dlanu. Ne smemo da zaboravimo na dane kada je ona čuvala naš život i pružala nam sve što treba da porastemo i odrastemo. Svakog dana imam potrebu da poljubim svoju majku i kažem joj da je neopisivo volim. Ona je deo mog srca i to je najmanje što mogu da kažem i uradim za nju. Kada bih mogao poklonio bih joj svoje srce, jer ono pripada samo njoj. Volim svoj život, volim svoju mamu. Moja mama je moj život.

Moja mama sastav

Osoba kojoj se divim je moja mama – sastav

Vrlo često osetimo potrebu za nekom osobom koja nam je draga i koja nam u životu baš puno znači. Ta osoba je naša majka. Njeno prisustvo me veoma usrećuje i zaista je skromno reći da mi prija. Ona je osoba kojom se ponosim, ona je osoba kojom se divim. Ona je moj roditelj i uvek može računati na moju ljubav. U mom srcu postoji jedno posebno mesto koje čuvam za nju. Ona zaslužuje puno ljubavi i pažnje, ona zaslužuje puno zagrljaja i poljubaca. Ona je oličenje idealne žene i zbog toga joj se beskrajno divim.

Neophodno je da čovek kraj sebe ima neku osobu koja je oličenje dobrote i koja tačno zna šta je to život. Ta osoba vremenom preraste u njegov uzor. Majka je osoba koja je od prvog dana kraj svog deteta i koja mu pruža puno ljubavi. Ali, pored toga, majka je osoba koja usmerava život svog deteta. Konkretno i precizno, majka određuje životni put svog deteta i pomaže mu da odabere pravu stranu. Majka uvek razmišlja srcem i nikada neće uraditi nešto što će naneti štetu njenom detetu. Jednostavno, majčinski instikt njoj to ne dozvoljava. Svi drugi ljudi mogu da dođu i odu, ali, majka je ta koja uvek ostaje kraj nas. Postoji milion razloga zbog kojih je puno volim i zbog kojih joj se iskreno divim. Svaki od tih razloga nosi sa sobom određenu dozu emotivnosti. Smatram da su emocije veoma važne za čoveka, bez njih se ne može normlano živeti. Čovek bez emocija je čovek bez života i bez budućnosti. Moja majka je moj život, moja sadašnjost i budućnost. Moja majka je moj heroj, moj najveći junak. Ona je bila moja podrška u trenucima kada niko nije imao hrabrosti da zaštiti moje ime. U njenom sam naručju osetio toplinu koja mi je donela životnu sreću. Mama je prva reč koju sam ikada izustio. Kada pričam sa njom, na njenom licu je beskrajno veliki osmeh. Ona ne želi da brine svoje dete, ona svoju sreću nesebično deli putem svog srca. To može samo majka. Majka je osoba koja nam sve daje i zbog toga moramo biti ponosni na svoje majke. Njena uloga nije laka, ona stvara ljude i o njima se brine. Možda to zvuči previše grubo i precizno, ali to je jedna velika istina. Majka je simbol života i simbol naše radosti, tj. našeg ponosa.

Kao dete koje uživa u svim pogodnostima majčinske ljubavi, svesno i odgovrno tvrdim da je majka sinonim za ponos svakog čoveka. Njena ljubav do nas dolazi preko mleka, pa sve do zagrljaja, poljubaca i saveta. Koliko god da smo odrasli, uvek ćemo biti mala deca za naše majke. Svima nam je potrebno čarobno zrno nežnosti i dobrodušnosti koje svaka majka čuva u svom srcu. Kada sam željan ljubavi i pažnje, uvek pomislim na svoju majku i u znak zahvalnosti je poljubim. Ona je za mene uzvišeno biće, ona je ikona mog života. Najkraće moguće rečeno, moja mama je moj ponos!

Osoba kojoj se divim je moja mama – sastav

Moja mama – sastav za 5. razred

Kada sam imao pet godina, jedan stariji čovek me je pitao: „Koga voliš najviše na svetu?“. Moj odgovor je bio veoma kratak i jasan. Rekao sam da volim svoju mamu. Moji drugovi se često stide da pričaju o tome i kažu da im je teško da pričaju o takvim stvarima. Za mene je to nešto sasvim normlano. Ja se ne stidim svoje majke i uvek ću svima govoriti da je volim najviše na svetu. Obožavam da sa njom provodim vreme, obožavam da se sa njom zabavljam i družim. Moja majka je moj najbolji prijatelj.

Ne volim kada neko priča nešto loše o mojoj majci. Tada se osećam veoma loše i često sam ljut. Po meni, to je nešto najgore što čovek može da čuje. Dobro znam da je svakom čoveku majka draga i upravo zbog toga se trudim da nikog ne vređam na taj način. Kada pričam o svojoj majci, osećam se jako lepo i zbog toga ću vam je sa zadovoljstvom opisati. Moja majka se zove Marija, ima trideset godina i srce prepuno ljubavi. Ona je veoma lepa, njene oči su nešto što svaki čovek prvo primeti kod nje. Te plave oči pune su milosti i dobrote. Njeno lice je, po meni, lice anđela. Njena duga i svetla kosa me podseća na naše zagrljaje. Moja majka ima veoma dobru ćud. Nikada nije bila gruba prema meni. Ona kaže da sam ja njen mali princ i da je zbog mene veoma srećna. Te reči mi govore da je moja majka moj anđeo čuvar i moje srce.

O svojoj mami imam puno toga šta da kažem. Ali, sve to može stati u par slatkih i toplih reči. Kada pomislim na nju, u mojim mislima je samo sreća. I želja da je zagrlim i poljubim. Ništa više nam ne treba.

Moja mama – sastav za 3. razred

Moja mama je najlepša i najbolja žena na svetu. Njeno ime je Dragana. Ona puno voli mog brata i mene i svakoga dana nas ljubi i mazi. Kada me zagrli tada sam veoma srećan i sve oko mene je lepo.

Moja mama ima svetlo zelene oči i dugačku plavu kosu. Mojim školskim drugovima je to veoma zanimljivo i svi kažu da je moja mama veoma lepa. Ona ima dvadeset pet godina i radi u firmi kao sekretarica. Kada dođe sa posla, ona se često igra sa mnom. Obožavam da se igram sa svojom mamom. Naša omiljena igra je košarka. Moja mama je jako dobra prema meni i nikada se ne ljuti. Kada je tužna i neraspoložena, tada je poljubim i ona opet bude vesela. Volim kada je moja mama srećna, tada sam srećan i ja.

Moja mama je moje srce i o njoj mogu da kažem sve najbolje. Uvek ću se truditi da budem dobar prema njoj. Voleo bih da ona jednog dana bude ponosna na mene. To je moja jedina želja. Nadam se da sam vam lepo predstavio svoju majku. Nije mi bilo teško da pišem o njoj, zato što je volim do meseca i svih zvezda.

You may also like...

2 Responses

  1. Dusan Stankovic says:

    Ok je

  2. Anonimus says:

    Super sastav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *